dijous, 15 de setembre del 2016

Les cançons predilectes dels nostres DJs (2)

Seguim recollint opinions en aquest segon lliurament de Les cançons predilectes dels nostres DJs.

Recordeu que a cadascú li hem demanat que ens triï dues peces que per a ell siguin les seves predilectes i que, de forma molt breu, ens justifiqui el perquè d'aquesta consideració.


Daniela Zabaleta Escola de Swing Spank the Baby
On the Sunny Side of the Street-Live Ella Fitzgerald & Duke Ellington Orchestra (link)
M'encanten els temes gravats en viu que et fan sentir com si hi fossis allà. Aquest tema té molta energia, tot i ser un mig temps i trobo que "swinga" d'una manera que fa que els triples surtin sols.
Moten Swing Jonah Jones (link)
Una mica més ràpida que la versió de Count Basie. L'estructura de la cançó és molt senzilla i, amb el contrabaix fent walking i amb el 2 i el 4 molt marcats,
és impossible no ballar-la.


Will Bone (Guillem) Sing Sing Sing - Palma de Mallorca - Margalida Mateu & Guillem Nadal
Wake Up Neesie Kermit Ruffins (link)
Aquesta té un caminar molt interessant i et fa anar cap endavant.
I Can't Give You Anything But Love The Swing Ninjas (link)
Aquesta és molt alegre i trasmet bon rollo. Diria que és per la tuba i per la guitarra manouche.






Gerard Toledano The Swing Makers-Alella
Annie Laurie Frank Newton (link)
Hi ha gent que qüestiona les aportacions vocals en el swing ballable. Jo opino just el contrari; per mi les veus són com un instrument més que et parla directament.
Almost Being In Love Charlie Parker (link)
Aquest es un d'aquells temes que costen a la gent que no acostuma a escoltar bé el que balla. Es tracta d'un tema amb una base jazz i que swingueja per totes bandes, perfecte per ballar a un suau ritme de triples. Gran Charlie Parker!


Neus Castells Barcelona
Jive at Five Count Basie (link)
És molt rica en matisos en multitud d'instruments i permet expressar-se de maneres diferents i jugar-hi. També penso que és relaxada i agradable de ballar i que convida a fer-ho.
Topsy Count Basie (link)
Té un tempo una mica més ràpid que l'anterior, però alhora tranquil·la, i també ofereix molts matisos amb què jugar.




Joan Llabrés Mallorca
Vilia Artie Shaw (link)
Quan vaig començar a punxar sempre començava la sessió amb Vilia. A Mallorca tots érem principiants, i és un tema molt adequat, pel tempo i la pulsació marcada.
Ridin' and Jivin' Earl Hines (link)
Aquest és del meus preferits pel riff que acompanya tot el tema, i que acaba esdevenint el leit motiv de la cançó, pels solos inspiradíssims, i perquè és AABA.




Martí Gasol Bigpotters Granollers
Shiny Stockings Count Basie (link)
Aquesta versió està plena de matisos i canvis que fan que sigui ideal per ballar-la socialment i dóna peu a molts moments de creativitat per part dels balladors. El seu tempo lent fa que la durada de la cançó no sigui un inconvenient per a ballar-la.
One Night Stand Artie Shaw (link)
Com en el cas anterior, aquesta cançó es caracteritza per tenir bastants canvis en la melodia, i això fa que el ballador s’hagi d’adaptar a cada part de la cançó. A més, es pot ballar tant amb kicks, triples, shag o balboa.

NOTA: Hem creat una llista a Spotify on podreu trobar, juntes, la majoria de les peces que els DJs citen (les que no hi són és perquè no es poden trobar a l'Spotify, encara).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada