dimecres, 7 de setembre del 2016

Les cançons predilectes dels nostres DJs (1)

Quan entres a la Nova Jazz Cava de Terrassa, només sentint què està sonant, pots endevinar quin DJ està punxant.

Segur que, si sou una mica observadors, vosaltres sou capaços de fer el mateix en les pistes de ball que freqüenteu.

Cada DJ té el seu estil i, segurament, hi ha peces que tendim a punxar-les de forma repetida (i un pèl malaltissa?).

Hem pensat que saber quines són les cançons que a cadascú de nosaltres ens agrada més punxar ens podria donar una certa aproximació al panorama de les nostres pistes de ball.


És per això que hem intentat contactar amb el màxim nombre de DJs i els hem demanat que ens triïn dues peces que per a ells siguin les seves predilectes i que, de forma molt breu, ens justifiquin per què els tenen aquesta consideració.

Aquí us mostrem el primer lliurament.


Gerard Riera Swing Les Corts
You're Driving Me Crazy Big Joe Turner (link)
La fusió de la veu del gran Big Joe Turner cantant la meravellosa lletra estandarditzada (You’re Driving me Crazy) sobre la melodia de Moten Swing, amb Pete Johnson al piano entre altres, fa que simplement sigui genial i no pugui deixar d’escoltar-la/ballar-la. 
Splanky (live 1960) Count Basie (link)
No donaré gaires explicacions al respecte, perquè és pur feeling. Si no et mous amb ella és que no estàs viu! Com va dir el gran Frankie Manning a un alumne seu quan li ho va preguntar: Frankie, és important comptar mentre balles, oi? I Frankie li va respondre: "The Only Count I know is Basie”.


Martí Segalàs Associat de la BCNSWING
No només es troba bon swing en enregistraments dels anys 30 o 40.
God Bless My Solo (1978) Illinois Jacquet (link)
Amb aquesta peça reivindico el paper dels solos perfectament ballables i comunicadors, amb un discurs que va pujant gradualment de to i amb un tempo que  ens arrossega.
Easy Money (1960) Count Basie (link)
Aquesta és un exemple de treball en equip, ple de dinàmiques, de jocs, de canvis de volums, d'inflexions, amb un tempo més tranquil.


Ricard Forcada The Swing Makers-Alella
Banana Split For My Baby Louis Prima (link)
Un tema fàcil per ballar triples. Temps mig. Amb breaks. Lletra divertida... Té de tot una mica i sempre és ben acceptada pels balladors.
Ezequiel Saw The Wheel Louis Armstrong (link)
Tema que ajunta cors de gospel amb "La Veu" del gran Armstrong. Bona per fer kicks sense "desfondar-se".


DJ Raymon València
All Right, Okay, You Win Gordon Webster (link)
Este tema es uno de mis favoritos para pinchar en cualquier jam, tema polivalente y salvapistas. Apto para todos los niveles. Por su duración (4.41) lo uso para muchas jam circle (cumpleaños, despedidas, etc.).
Minor Swing Boilermaker Jazz Band (link)
Transmite una sensación increible por su calidad musical y por la melodía tan lograda. Va de menos a más. No es solo para los fieles al balboa. Anima a muchos lindyhoppers a introducirse en los tempos un poco más rápidos.


Piku (Lucky 7) El Gimnàs-Sabadell
Drop Me Off In Harlem Ella Fitzgerald (link)
És el primer tema que vaig ballar quan ens vam apuntar a ballar lindy hop fa 4 anys a Arenys de Mar i sempre que l'escolto recordo aquest dia, i no falta mai.
Judy Elvis Presley (link)
És un tema que versionàvem amb una banda de swing que tenim i em porta també bons records. És un Rock'n'Roll però molt ballable amb lindy hop i mai no falta, tampoc, quan poso musica per a balladors.



NOTA: Hem creat una llista a Spotify on podreu trobar, juntes, la majoria de les peces que els DJs citen (les que no hi són és perquè no es poden trobar a l'Spotify, encara).




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada